BREZPLAČNA DOSTAVA

 

O nas
Naša zgodba

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

SPLOŠNO

 

Splošni pogoji spletne trgovine www.gohu.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

 

S spletno trgovino Gohu.si upravlja podjetje GOHU, prodaja, d.o.o., Srednje Gameljne 62, 1211 Ljubljana Šmartno, davčna številka 72204699 (v nadaljevanju ponudnik, prodajalec ali spletna trgovina). 

 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.gohu.si, pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.gohu.si, ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Pri urejanju spletne strani skušamo zagotavljati točnost in ažurnost informacij. Kljub temu pa je kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake v informacijah popolnoma izključena in ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na tej spletnih strani.


Pridržujemo si pravico, da vse informacije, ki so vključene ali dosegljive na tej spletni strani kadarkoli, brez predhodnega opozorila spremenimo. Vsebine, objavljene na tej spletni strani, nimajo značaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno. Prav tako ne odgovarjamo uporabnikom za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi tehničnih težav, oziroma zaradi nezmožnosti dostopa do spletne strani ali nezmožnosti uporabe informacij, ki se nahajajo ali izhajajo iz spletne strani.


Vsebine spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega našega soglasja.

 

Z uporabo spletne strani www.gohu.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev poslovanja. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.

 

SPLETNA TRGOVINA

 

Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave www.gohu.si. Splošni pogoji poslovanja so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem. Z registracijo na spletni strani ali z naročilom preko spletne trgovine uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje poslovanja.

 

Kupec lahko opravi nakup kot registriran uporabnik ali gost (brez registracije).

 

CENE IN DAVKI

 

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (22 % DDV), ker je ponudnik DDV zavezanec. Cene izdelkov ne vključujejo stroške dostave oziroma poštnine, ki se zaračunajo posebej.

 

Pri nakupu veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, akcije ipd.) v trenutku potrditve naročila. Ponudnik skrbi in se trudi, da je spletna stran ažurna in točna, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca o tem obvestil in mu omogočil tudi odstop od nakupa.

 

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike so označene. Pri vsakem izdelku, za katerega akcija ali cena s popustom velja, so jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Akcijske ponudbe veljajo do razprodaje zalog.

 

Račun za opravljen nakup bo ponudnik priložil paketu z izdelki ali poslal kupcu po elektronski pošti.

 

NAČINI PLAČILA

 

V spletni trgovini ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  1. Plačilo s kreditno kartico

  2. Plačilo po povzetju z gotovino - znesek naročila plačate kurirju z gotovino, ko vam dostavi naročeno blago na vaš naslov

  3. Plačilo po povzetju s plačilno kartico - ko vas kurir pred dostavo pokliče po telefonu, ga opozorite na plačilo s plačilno kartico (več informacij dobite pri kurirju).

 

NAROČILA

 

NAROČILO

Pobrskajte v naši spletni trgovini. Z uporabo filtrov smo vam omogočili hitrejši dostop do izdelkov. Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite na 'Kupi', izberite količino in kliknite na 'Dodaj v košarico'.  Na gumbu 'Košarica' desno zgoraj lahko spremljate, katere izdelke ste dali v košarico, vrednost izdelkov, stroške dostave in nadaljnji korak 'Na blagajno'. Pri tem koraku vas zaprosimo za vpis v vaš profil ali vaše podatke v primeru nakupa brez registracije, način plačila, naslov za dostavo. V tem koraku lahko izkoristite vpis kode kupona. Naročilo zaključite s klikom na 'Potrditev naročila'. S tem je vaše naročilo oddano in pogodba sklenjena.

 

Ko uporabnik odda naročilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. Pogodba oziroma naročilo je poslano kupcu na elektronski naslov, ki ga je vpisal pri oddaji naročila. Hranimo ga v elektronski obliki na sedežu podjetja. Kupec lahko zahteva kopijo (računa) preko kontaktnega naslova info@gohu.si.

 

OBDELAVA

Spletna trgovina z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, prične v najkrajšem možnem času po prejemu.

 

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo se zavrne, če se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti. Kupec ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

 

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik ima pravico naročilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka oddana na pošto. Zahteva za preklic se pošlje na elektronski naslov info@gohu.si in mora vsebovati ime in priimek uporabnika, naslov, številko naročila in datum naročila.

 

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Kupec lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

 

DOSTAVA

 

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije ali drugi pogodbeni partnerji.

 

Strošek dostave (za Slovenijo) se zaračuna po ceniku dostavne službe. V primeru, da znesek naročila presega 50 €, je poštnina brezplačna.

 

Okvirni čas dostave je 1 – 4 delovne dni.

 

Če katerega od naročenih izdelkov nimamo na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vašo pošiljko odpremili isti dan, ko prejmemo blago.

 

Dostava se vrši med tednom, od ponedeljka do petka.

 

 

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO IZDELKOV

 

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku brez posebnega razloga pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Kupec v izjavi o odstopu od pogodbe, ki jo pošlje na elektronski naslov info@gohu.si, navede ime in priimek, naslov, številko naročila, številko in datum računa, TRR račun za vračilo kupnine (če je bilo plačilo po povzetju).

 

Kupec, ki je odstopil od pogodbe, vrne ali izroči blago ponudniku nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu iz prejšnjega odstavka splošnih pogojev poslovanja. Šteje se, da je kupec pravočasno vrnil blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

 

Kupec pošlje vrnjeno blago na sedež podjetja, tj. GOHU d.o.o., Srednje Gameljne 62, 1211 Ljubljana Šmartno.

 

Vrnjeno blago mora biti neuporabljeno, embalaža nepoškodovana. Vrnjenemu blagu je potrebno priložiti kopijo računa.

 

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

 

Ponudnik bo kupnino vrnil na naveden TRR račun najkasneje v roku 14 dni po prejeti vlogi vrnjenem izdelku. V primeru napačno navedenega TRR računa, vam za reševanje primera z banko in neupravičenim prejemnikom zaračunavamo strošek dodatnega dela v znesku 30 EUR. Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.

 

V primeru vračila izdelkov, plačanih s kreditno kartico, vrnemo kupnino na kreditno kartico.

 

Z naročilo, pošiljke se kupec strinja, da v primeru, da pošiljke ne prevzame, GOHU d.o.o. zaračuna poštnino poslanega in vrnjenega paketa kupcu.

 

REKLAMACIJE

 

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani.

 

V primeru, da ste prejeli napačen izdelek ali imate reklamacijo, vas prosimo, da nas o tem obvestite na info@gohu.si ali po telefonu na 070 444 284 v 8 dneh od datuma prejema izdelka.

 

REŠEVANJE SPOROV

 

Kupec se v primeru napak pri pošiljanju ali na dobavljenem blagu obrne najprej na ponudnika neposredno, z reklamacijo. Ponudnik v primernem času glede na naravo problema poskuša rešiti težavo, s tem da ponudi možne rešitve zadeve ali pritožbo zavrne.

 

V kolikor stranki spora ne moreta rešiti preko reklamacije je za reševanje morebitnih sporov pristojno sodišče v Sloveniji.

 

Ponudnik skladno z zakonodajo ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.

 

Kupec lahko v skladu z ZIsRPS vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja potrošniškega spora prek evropske platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

 

PIŠKOTKI

 

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatke o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.


Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletnem mestu, kar njegovemu upravljalcu pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so t. i. sejni piškotki in trajajo samo, dokler ne zaprete brskalnika, drugi piškotki pa so shranjeni ali trajni in ostanejo v računalniku dalj časa.


To spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

 

ZASEBNOST IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

 

Upravitelj spletne trgovine GOHU d.o.o. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

 

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov, itd. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Vaših osebnih podatkov ne zbiramo, razen v primeru, ko nam vi to omogočite oz. v to privolite – ob registraciji, naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice. Od naših novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer na info@gohu.si.

 

Če se spremenijo vaši osebni podatki, vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na info@gohu.si. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Posredovanje posameznikovih osebnih podatkov je v določenih primerih nujno, da lahko podjetje izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do posameznika. Podjetje lahko posamezna opravila v zvezi z obdelavo vaših podatkov zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje podjetje, so primeroma naslednji: računovodski servis, ponudniki plačilnih sistemov, ponudniki rešitev za spletno oglaševanje, dostavne službe.

 

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da podjetje uporablja zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje novic preko elektronske pošte.

 

Za potrebe poslovanja GOHU d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov za dostavo in / ali račun,
  • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime),
  • telefonska številka,
  • ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu www.gohu.si

 

Podjetje bo hranilo osebne podatke le toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani. Tiste podatke, ki jih podjetje obdeluje na podlagi zakona in pogodbe, podjetje hrani za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Tiste osebne podatke, ki jih podjetje obdeluje na podlagi osebne privolite posameznika, podjetje hrani trajno, do preklica te privolitve s strani posameznika.

 

Posameznik ima pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, njihovega popravka ali izbrisa, omejitve obdelave ali ugovora obdelavi ter pravico do prenosljivosti. Zahtevo glede uresničevanja svojih pravic glede obdelave osebnih podatkov nam lahko pošljete na info@gohu.si.


Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi te privolitve za obdobje pred preklicem.

 

 

 

 

Z uporabo naše spletne trgovine izražate svoje strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja.

 

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

 

Ti splošni pogoji družbe so veljavni od 16. 11. 2022 do njihovega preklica oz. do sprejema novih splošnih prodajnih pogojev poslovanja Gohu d.o.o.